20 yılını dolduran başöğretmen olacak mı?
Öğretmenime sor | 20 yıllık mesleki deneyime sahip öğretmenler okul müdürü oluyor. Öğretmenlik Mesleği Kanunu “Geçici Madde 3” teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.
Kimler başöğretmen olabilir 2024?
Okul müdürü unvanını almak için önce on yıllık kadrolu öğretmenlik deneyiminiz, ardından on yıllık uzman öğretmenlik deneyiminiz olması gerekir. Bu unvanı almak için en az 20 yıllık mesleki deneyime sahip olmanız gerekir.
Başöğretmenlik için 10 yıl şartı kalktı mı?
Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) teklifinin yürürlüğe girmesinin ardından, 20 yıl kıdemi olan yaklaşık 230 bin öğretmen, uzmanlık öğretmenliği için 10 yıl beklemeden “okul müdürü” unvanına başvurma imkânına kavuşacak.
Başöğretmenlik kaç yıl olacak?
Öğretmenlik Mesleği Yasası’ndaki en dikkat çeken konulardan biri de okul müdürleriyle ilgili maddeydi. 20 yıllık şartı sağlayan kişilere başvuru yolunu açan yasa yürürlüğe girerse binlerce öğretmen okul müdürü olabilecek.
Öğretmenlere başöğretmenlik verilecek mi?
Deneyimli öğretmenlerden; Başöğretmen unvanı, en az 10 yıl öğretmenlik mesleğinde çalışmış, herhangi bir terfi kısıtlamasına tabi olmayan ve Başöğretmen Akademisi tarafından düzenlenen eğitimi tamamlamış olanlara verilir.
Öğretmen kanunu meclisten geçti mi?
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Meclis’te kabul edildi. Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasını öngören “Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi” Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilerek yürürlüğe girdi.
Başöğretmenlik sınavı kalkacak mı?
Teklif, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen maddeleri yeniden düzenledi. Uzman ve okul müdürleri için mesleki kariyer sınavı kaldırıldı.
Başöğretmenliğe kimler başvurabilir?
➢ Yazılı sınav başvurularının son günü olan 4 Ekim 2023 tarihinden itibaren, branş öğretmenliğinde en az on yıllık mesleki deneyimi bulunanlar ve halen branş öğretmeni olarak çalışanlar, müdür yetiştirme programına başvuruda bulunabilecektir.
Öğretmenlik meslek kanunu 6 madde nedir?
(6) Uzman öğretmen veya müdür unvanına layık görülenlere her unvan için ayrı yeterlilik verilir. (7) Görevde yükselmeleri engellenenler, personel dosyasından cezaları silindikten sonra uzman öğretmen veya müdür unvanına yeniden başvurma hakkına sahiptir.
Başöğretmenlik farkı ne kadar?
14 günlük maaş farkı yarından itibaren yatırılacak. 14 günlük maaş farkı yaklaşık olarak şu şekilde olacak: 👉🏼Yeni başlayan öğretmen: 3.200 TL 👉🏼Deneyimli öğretmen: 3.900 TL 👉🏼Müdür: 4.200 TL maaş farkı alacak.
Başöğretmenlik başvuruları ne zaman?
Takvime göre, eğitim programına başvurular 1-10 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacak, uzman öğretmen yetiştirme programı 18 Temmuz-5 Eylül 2022 tarihleri arasında, müdür yardımcılığı yetiştirme programı ise 18 Temmuz-19 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Başöğretmenlik tazminatı ne kadar?
Okul müdürü olmaya hak kazanan öğretmenler arasında; 1 ve 2 dışındaki lisans mezunu öğretmenlere 8.624 TL tazminat ödemesi yapılıyor. Yukarıda da belirtildiği üzere uzman öğretmen ve okul müdürü maaşları 4.000 312 TL ile 10.000 348 TL arasında değişiyor.
Başöğretmenliğe kimler başvurabilir?
➢ Yazılı sınav başvurularının son günü olan 4 Ekim 2023 tarihinden itibaren, branş öğretmenliğinde en az on yıllık mesleki deneyimi bulunanlar ve halen branş öğretmeni olarak çalışanlar, müdür yetiştirme programına başvuruda bulunabilecektir.
Başöğretmenlik sınavı kalktı mı?
Peki uzman öğretmen ve müdür yardımcısı sınavı olacak mı? 2024-2025 eğitim öğretim yılında uzman öğretmen ve müdür yardımcısı olmaya hak kazanan öğretmenler, belirtilen eğitimi aldıktan sonra artık herhangi bir sınava girmek zorunda kalmayacak.
Öğretmenlik meslek kanunu 34 madde nedir?
MADDE 34 – (1) Bu Kanunda hüküm bulunmayan hâllerde, hazırlık eğitimine devam eden öğretmen adayları hariç olmak üzere, bu Kanun kapsamındaki personel hakkında 657 sayılı Kanun ve diğer ilgili kanunların hükümleri uygulanır.
Öğretmenlik meslek kanunu onaylandı mı?
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Meclis’te kabul edildi. “Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi” AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve 67 milletvekilinin imzasıyla 31 Aralık 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu.