İçeriğe geç

Fraktür Ne Demek

Fraktür ne anlama gelir?

Kaza veya düşme sonucu ayak ve ayak bileği kemiklerinde oluşan kırıklara kırık denir.

Fraktür’ün Türkçesi ne demek?

İngilizce-Türkçe Çeviri Tıp Kırık, çatlak, kemik veya kıkırdak kopması. Kırık biçimi/stili.

Fraktür nedir diş?

Bu stres düzlemleri şu şekilde ifade edilir: Kırık durumunda bir diş kökünün diğer kökten ayrılmasına yol açan düzlem furkasyon stres düzlemidir.

Kafada fraktür ne demek?

Bunlar beyni çevreleyen bir veya daha fazla kafatası kemiğindeki kırıklardır. Kafatası kırıkları genellikle şiddetli darbeler sonucu oluşur. Başlıca nedenleri düşmeler, darbeler, trafik kazaları ve spor yaralanmalarıdır.

Kolda fraktür ne demek?

Kolu oluşturan ulna, radius ve humerus kemiklerinden bir veya daha fazlasının kırılmasına kol kırığı denir. Genellikle kol açıkken el üzerine düşme sonucu oluşan kol kırıkları, çoğunlukla yüksekten düşme veya trafik kazaları sonucu oluşur.

Akciğerde fraktür ne demek?

Pnömotoraks (akciğer çökmesi); Çeşitli etkiler nedeniyle akciğerlerdeki havanın akciğerlerden ekstrapulmoner doku tabakasına kaçması anlamına gelir. Bu durumda hava göğüsteki akciğerler arasındaki boşluğu doldurur, akciğerlere baskı yapar, akciğerler hava kaybeder ve büzülür.

Fraktür nedir burun?

Burun kırığı veya burun kemiklerinin kırılması, yüz travmasında (maksillofasiyal travma) en sık görülen kırık türüdür. Burun kemiği (burun kemiği), vücuttaki tüm kemikler arasında en sık kırılan üçüncü kemiktir. Burun, yüzün en belirgin yapısı olduğundan travmaya karşı çok hassastır.

Parmak fraktür nedir?

Parmak kırığı, parmağın kemik yapısındaki bir kırılma veya yırtılmadır. Genellikle travma, spor yaralanmaları veya kazalar sonucu oluşur.

Belde fraktür ne demek?

Lomber kırık, omurganın lomber bölgesindeki bir kırıktır. Bu, insanların dengesini sağlayan önemli bir yapı olduğundan, omurga kırıkları acil tedavi gerektirir. Kırık bir sırt, felce ve ömür boyu yatak istirahatine neden olabilir.

Kapalı fraktür ne demek?

Kapalı kırık nedir? Kapalı kırık, çeşitli nedenlerle kemiğin bütünlüğünün bozulmasına rağmen, kırık kemik bölgesindeki cildin bütünlüğünün bozulmadan kalması durumudur.

Parçalı fraktür nedir?

Parçalı kırıklar: Bunlar kemiğin iki parçadan fazla parçaya ayrıldığı ve bazen kemiğin bir kısmının parçalandığı kemik kırıklarıdır. Segmental kırıklar: Bunlar parçalı kırıkların bir başka şeklidir ve parçalı kırıklardan farklıdır, çünkü kemik parçalanması yoktur.

Fissür fraktür ne demek?

Skafoid kırığı, bilek bölgesinde bulunan ve sıklıkla kırılan skafoid adı verilen küçük bir kemiğin kırılmasıdır. Bu kırık genellikle düşme veya bileğe gelen travma sonucu oluşur. Ancak, düzgün bir şekilde tedavi edilmezse, bu kırık ciddi komplikasyonlara yol açar.

Fraktür neden olur?

Kemik aşırı basınca maruz kaldığında kırıklara neden olabilir. Kemik; kemik hücreleri ve kalsiyumdan oluşur ve yaşamın devamı için hayati önem taşır. Günümüzde kemik kırığı teşhisi çok kolaydır. Hasarlı bölgede kızarıklık, şişlik ve ağrı en belirgin semptomlardır.

Eski fraktür ne demek?

Kemik bütünlüğünün bozulmasına kırık denir. Parçalar bir arada kalırsa bu duruma çatlak da denebilir.

Belirgin fraktür bulgusu nedir?

En belirgin şüphe burun ekseninin veya burun köprüsünün aksiyel sapmasıdır. Burunda şiddetli ağrı, şişlik, burun kanaması, burun tıkanıklığı ve nadiren koku alma sorunları görülebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Güneykent Escort