İçeriğe geç

Aka Ne Demek Türk Dil Kurumu

Aka ne demek eski Türkçe?

Aka. Aka (Aha, Eke, Ehe, Ekhe) – Anadolu nehir tanrıçası. Antik Anadolu kültürlerinden gelen bir tanrıçadır. Türklerden önceki medeniyetlere kadar uzanır.

Aka kelimesinin anlamı nedir?

A.K.A. Tanım: Kelimenin anlamı; veya Alias ​​olarak tanımlanır. “Also Known As” kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.

Aka ne için kullanılır?

akain çeviri, aynı zamanda kısaltma olarak da bilinir, … olarak bilinir

Aka isminin anlamı nedir?

Abi, ağabey. 2. Baba. 3. Saygıdeğer kişi.

Aka kısaltma ne demek?

ayrıca (ayrıca bilinen adıyla) expr.

Aka kimlerdir?

Aka veya Akesi (Gürcüce: აკა), MÖ 2. yüzyılın 90’larında hüküm süren varsayımsal bir Kolhis kralıydı. Yazılı kaynaklarda Aka hakkında bilgi yoktur. Öte yandan, Lysimachus tipi paraları taklit eden Aka adına basılmış iki altın sikke vardır. Bu paralar, Kolhis’in tarihi topraklarında bulunmuştur.

Aka ne demek tıp?

Temel yaşam desteği (BLS), amatör kurtarıcılar ve sağlık personeli için ani kalp durması (SCU), akut miyokard enfarktüsü, inme ve yabancı cisim hava yolu tıkanıklığı durumlarının tanınması; kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) uygulamasının nasıl yapılacağı ve otomatik harici defibrilatörün (AED) nasıl kullanılacağı konusunda eğitim içerir.

Eski nick ne demek?

Nick, İngilizce bir kelimedir. Türkçeye göre, bu kelimeyi fiil olarak kullanmak kesmek, kesmek, doğru tahmin etmek, vurmak, şaşırtmak, tutuklamak anlamına gelir. İsim olarak, notch, hapishane, kaçış, polis karakolu anlamına gelir.

Asu ismi Türkçe mi?

Asu ismi Türkçe kökenli bir kelimedir. Son yıllarda birçok kişi kızlarına bu ismi vermiştir. Söylemesi ve telaffuzu kolay olan Asu, yaramaz çocuk anlamına gelmektedir.

Ala ismi anlamı nedir?

Ala, Arapça kökenli bir isimdir ve Türkçe ve diğer bazı dillerde kullanılır. “Ala” kelimesi Arapçada “yüksek, yüce, üstün” anlamına gelir. Ayrıca “ala” kelimesinin “renkli, parlak” gibi anlamları da vardır.

Aren ismi ne anlama gelir?

Aren ismi Farsça bir kelimedir. Bu nedenle Farsçadaki anlamı “hafif kum tanesi” anlamına gelir. Burada bahsedilen hafif kum, çöllerde bulunan kumdur. Aren’in bir diğer anlamı ise çöl kumudur.

Aka ne demek tıp?

Temel yaşam desteği (BLS), amatör kurtarıcılar ve sağlık personeli için ani kalp durması (SCU), akut miyokard enfarktüsü, inme ve yabancı cisim hava yolu tıkanıklığının tanınması; kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) yapma ve otomatik harici defibrilatör (AED) kullanma konusunda eğitim içerir.

Akene nedir?

Aken, tek bir tohum içeren ve olgunlaştığında açılıp tohumun çıkmasına izin veren özel bağlantıları olmayan kurutulmuş bir meyvedir. Tohum kabuğu, ayçiçeğinde olduğu gibi, kısa bir sapla ince ve kuru meyve kabuğuna (perikarp) bağlı olduğundan kolayca kopar.

Eski Türkçede ata ne demek?

Eski Türkçedeki ata (baba, dede) sözcüğünden gelmektedir.

Sa ne demek eski Türkçe?

2.1. Köktürk döneminde sab olarak düşünülen kelime, Eski Uygur Türkçesi döneminde sab~sav olarak değiştirilmiştir. Bu dönemde sabır “1. söz; 2. ‘Haber’ anlamında kullanılmıştır (Gabain, 2007: 293).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Güneykent Escort